Ivana Krce

Suosnivačica Udruge

Mondays

4:30 pm

Krce-profil.jpg

Upoznajte Ivanu, majku dvoje djece, profesoricu engleskog jezika u srednjoj školi, planinarku, ovisnicu o adrenalinu, i službenu selfie fotografkinju Caspere. Ivana je žena s puno talenata, od kojih je nama, dakako najdraži smijeh i veselje koje izazove čim uđe u prostoriju. Međutim, osim talenta za smijeh, Ivana ima i snažnu volju za učiniti ono što učiniti treba.

Tako je kada je 2017. godine u svojoj 37 godini, dobila dijagnozu raka dojke znala što joj je činiti: skupiti snagu, i boriti se.

Da, ta godina je bila izuzetno teška, prošla je poštednu operaciju dojke, izvađeno joj je 5 limfnih čvorova, primila je 16 kemoterapija i 20 zračenja. 2019. godine je imala i preventivnu operaciju odstranjenja jajnika, a još uvijek uzima hormonsku terapiju lijekom Nolvadex i radi na oporavku.

U oporavku joj pomažu i velikim dijelom su i zaslužni za dobar ishod, njena djeca, njeno najveće blago, stoga kad Ivanu pitaju kako je, evo što kaže:

“- Mama, znaš li kad je dijete najsretnije?

- Kad?

- Kad ima zdravu mamu.

Eto, tako sam.”

Kada je terapija završila Ivana nije stala niti usporila. Naprotiv, vratila se na posao, nastavila s treningom boksa, povećala šetnje, i pridružila se Casperi. Odlučila je napraviti nešto veliko!

Upravo to radi i sada, osvještavanjem populacije o važnosti prevencije raka dojke:

„Kad si zadnji put bila na pregledu?

Jesi li podsjetila mamu, sestru, baku, prijateljicu da učine isto?

Educiraš li svoju tinejdžericu o važnosti samopregleda i odlaska na redovne kontrole?

Daješ li dobar primjer svojoj djeci i ostalima koji ne mogu zamisliti život bez tebe?

Ako nisi, krajnje je vrijeme da počneš s tim.

Brini o sebi i otiđi na pregled, jer može ti spasiti život. 

Spasilo je moj.“

Ivana Krce, fb objava, 7. listopada 2020.