Udruga Caspera i Mosor Film Festival vas pozivaju na izlet koji će se održati 11.09.2021.g., a na kojem ćemo zajedno upoznati ljepote Mosora i družiti se na livadi ispred doma Umberto Girometta.
7. Mosor Film Festival će se održati od 09. do 12. rujna 2021. g. pod zvjezdanim nebom u samom srcu planine Mosor i upravo ga lokacija održavanja čini jedinstvenim u svijetu. Ove godine posebno se veselimo suradnji s udrugom Caspera s kojom ćemo zajedno
planinariti skrivenim kutcima Mosora.

Subota, 11.09.2011. - Izlet na Mosor i sudjelovanje na Mosor Film Festivalu

08:00 Okupljanje u Sitno Gornjem kraj vodospreme

https://goo.gl/maps/m1LcMk2Zb2zfYVDq9

MosFF 1.png

08:10 Polazak prema planinarskom domu “Umberto Girometta” 

09:30 Dolazak na planinarski dom “Umberto Girometta” i odmor

Planinarski dom se nalazi u središnjem dijelu planine Mosor, kod izvora Ljuvač, na nadmorskoj visini 868 m. Okoliš doma su pošumili vrijedni planinari desecima tisuća sadnica bora.

MosFF 2.jpg

10:00 Polazak na manifestaciju Šumski dan

 

Najstarija društvena manifestacija HPD Mosor Šumski dani prvi puta je organizirana davne 1927. g. Zahvaljujući pošumljavanju danas uživamo u hladovini i mirisima šume oko planinarskog doma. Ove godine zajedno ćemo sudjelovati na manifestaciji i posaditi sadnicu hrasta za buduće generacije.

10:30 Polazak preko Gajne na Giromettinu vidilicu

 

Uputit ćemo se na laganu planinarska tura koja prolazi pokraj jame Gajna, smještena na rubu velike livade. Jama je duboka 170 metara. Od Gajne staza kreće prema Šipačkoj dragi, nazvanoj po velikom broju šipurika koje rastu na tom području. Povratak prema domu je preko Giromettine vidilice odakle se pruža lijep vidik na planinarski dom i livadu Ljuvač. S vidilice je lijep pogled i na grad Split.

14:00 Dolazak na planinarski dom “Umberto Girometta” i odmor

 

15:00 Zajedničko druženje s predstavljanjem rada udruge Caspera

 

17:00 Silazak prema Sitno Gornjem

 

Prijave za izlet: udruga Caspera

Prijevoz: automobili

Prehrana: prehrana je u vlastitom aranžmanu 

Na planinarskom domu postoji mogućnost kupnje ručka (cijena 35 kn – fažol ili kiseli kupus) te mogućnost opskrbe vodom. Uputno je ponijeti sa sobom 1,5 l vode. Dolaskom na dom vodu možemo nadoliti. 

Težina ture: lagana

Potrebna oprema: izletnička- prilagođena vremenskoj prognozi (uputno je ponijeti suhu majicu za promjenu, jednu majicu dugih rukava, hranu za marendu i međuobrok, voće i mimimalno1,5 l vode)

Vodič: Aleksandra Kuzmanić 

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjena i dopuna u programu izleta ovisno o okolnostima na terenu.

Za one koji se odluče noćiti na Mosoru i uživati u vrhunskom programu Mosor Film Festivala pod zvjezdanim nebom potrebno je ponijeti šator, podlošku za spavanje, vreću za spavanje i lampu. Voditi računa o količini hrane potrebne za dva dana. Noćenje na livadi ispod planinarskog doma, kao i sve radionice i projekcije filmova te koncerti su besplatni.

 

Veselimo se planinarenju i druženju s vama!

 

Organizator MosFF