Marina Rogošić

Suosnivačica Udruge

Mondays

4:30 pm

Marina Rogošić.jpg

Upoznajte Marinu, ženu koju je teško predstaviti u nekoliko rečenica. Svejedno, pokušati ćemo.

Ona je prije svega, supruga i majka dvoje djece, profesorica hrvatskog jezika u srednjoj školi, aktivna borkinja za prava svih za čija prava se treba boriti, obožavateljica dobre knjige i dobrog društva.

O Marini i njenom životu mogli ste jako puno pročitati tijekom posljednjih godina na gotovo svim portalima u zemlji, a i šire. Borila se snažno za prava svoga djeteta i svakoga djeteta, osobito za pravo na lijek, za kojega se u konačnici izborila.

Zahvaljujući nepresušnoj snazi duha, nevjerojatnoj volji za promjene na bolje i jakoj podršci svoje obitelji svoje bitke uspješno bori.

Marini je 2016. sa samo 36 godina dijagnosticiran sarkom u lijevoj potkoljenici, odradila je tada operaciju i zračenje.

2018. godine, u 38 godini, joj je dijagnosticiran rak dojke, s kojim se borila u jeku borbe za lijek za svoje dijete. Tada zapravo nije niti shvatila da se bori za svoj život, naprosto je to, kako ona kaže, odrađivala.

Tek kada je njena djevojčica dobila lijek, ona se mogla svjesno početi brinuti za sebe, za svoje zdravlje.

Odradila je u tijeku liječenja raka dojke mastektomiju (operaciju odstranjenja dojke), 16 kemoterapija, 20 zračenja, preventivnu operaciju odstranjenja jajnika, 6 aplikacija lijeka za zaštitu kostiju (Zometa) te je trenutno na hormonskoj terapiji lijekovima Nolvadex/Letrozol. Osim toga, još uvijek ima fizikalne terapije zbog oštećenja nakon zračenja.

No, ništa od toga nije ju niti malo spriječilo da aktivno radi na promicanju važnosti prevencije, umanjenju stigme oboljelih od raka, i na poboljšanju podrške oboljelima. Upravo iz tih razloga pridružila se Casperi i krenula mijenjati stanje!

“Mame su čudesna bića. Anđeli na zemlji. Lavice kada treba. Mame su snažne, mame su hrabre, mame mogu sve.” napisala je Milena Budimir za Slobodnu Dalmaciju 31. Svibnja 2019., kada je intervjuirala Marinu, a mi ne možemo ništa točnije za Marinu napisati.

Marina je naše Čudo.