02.2021. - Svjetski dan borbe protiv raka - TV Jadran

Casperice u gostima - Poteštat

Našu predsjednicu Sonju Grgat i suosnivačice Ivanu Krce i Marinu Rogošić ugostila je Nevena Pleština, u emisiji Poteštat - TV Jadran.

Povod gostovanja svakako je i obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv raka 04. veljače, a o čemu su još pričale, koje teme su načele i što su svima poručile mogli ste pogledati sinoć na TV Jadran.

No, ne prepuštamo ništa slučaju pa tako donosimo link na youtube kanal, ako ste emisiju propustili.

Slogan Svjetskog dana borbe protiv raka u razdoblju 2019. - 2021. glasi „Ja jesam i hoću“, a Casperice dodaju, "Da mogu uvik ka' šta mogu sad."

Hvala TV Jadran na ukazanom gostoprimstvu.

02.2021. - Svjetski dan borbe protiv raka - Slobodna Dalmacija

Dan na koji se obilježava Svjetski dan borbe protiv raka, a mi smo ga odlučiti obilježiti na poseban način, uz pomoć i podršku ekipe iz

Slobodna Dalmacija.

Prekrasna mlada dama i novinarka Ana Franić provela je s nama nekoliko sati u nastojanju da pohvata našu energiju i prezentira je u članku, a njen kolega Jakov Prkić svojim je fotoaparatom i fantastičnim pristupom učinio da se osjećamo ugodno pred objektivom.

Predstavile smo Udruga Caspera, programe, usluge i podijelile svoje životne priče.

Kako izgleda rezultat, što smo sve rekle, što je Anu iznenadilo, jesmo li se Jakovu nasmijale (kakvo pitanje!), i još puno detalja. Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Hvala Slobodnoj Dalmaciji. Bilo nam je zadovoljstvo ugostiti vas u prostorijama Udruge.
12.2020. - Radio Sunce & Caspera - emisija "Zajednica"
 
Naša predsjednica Sonja Grgat i suosnivačica Ivana Krce posjetile su Radio Sunce Split, a tamo su ih ugostili Ana Šitum i Tonći Jukić. Duet voditelja je sjajnim gostoprimstvom i toplinom učinio da se osjećaju "ka doma".
O čemu se razgovaralo?
  • Kako smo se upoznale, spojile i zašto je nastala Caspera?
  • Koja prava oboljeli imaju, znaju li za njih?
  • Zašto osoba koja ima malignu bolest može postati osoba s invaliditetom, vidi li se invaliditet na prvu?
Cijeli razgovor i detalje poslušajte na našem YouTube kanalu.
 
Radio Sunce, hvala...

11. 2020. - Međunarodna konferencija u organizaciji 'Nismo Same'
Što se dogodi kada oboljela osoba ostane bez posla? Onkološki bolesnici i prekid radnog odnosa je bila glavna tema međunarodne konferencije koju je organizirala udruga Nismo same. U sklopu konferencije možete poslušati i priču naše predsjednice Sonje Grgat, koja kaže: Kako sam ostala bez posla tijekom liječenja. Priča je objavljena na YouTube kanalu udruge 'Nismo Same'.
 
Kako je konferencija popraćena u medijima provjerite na slijedećim linkovima:
 
Hvala medijima na podršci!
11. 2020. - Manjak lijekova u bolnicama

Početak Studenog zauvijek će biti obilježen manjkom lijekova u bolnicama. Velika zabrinutost se pojavila među onkološkim bolesnicima. Zbog prevelikog duga prema veledrogerijama obustavljena je isporuka lijekova bolničkim ljekarnama.  Među ugroženima se našla i naša Ivana Frapporti koja je odlučila javno istupiti i izboriti se za sebe i sve one koji su se našli u istoj situaciji. Udruga Caspera, na čelu sa predsjednicom Sonjom Grgat, dala je punu potporu Ivani kao i ostalim bolesnicima.

Što su, o tome, napisali mediji pronađite u nastavku:

 
10. 2020. - Gostovanje Casperica u emisiji "Jutro mijenja sve" na HRT Radio Splitu.

Povodom obilježavanja Ružičastog listopada, čast i zadovoljstvo je bilo gostovati na Radio Splitu. Vrlo je bitno da je ovo bi prvi javni istup naših Casperica koje su to odradile lavovski. U studiju radio Splita, u društvu voditeljice Vedrane Dedić, našle su se: Sonja Grgat, Ivana Frapporti Šubi, Ivana KrceMarina Rogošić.

Ovako su gostovanje vidjeli na radio Splitu:

"Rak nije mrak! - poručuju iz udruge Caspera.

Kad imaš rak, ne želiš čuti “drži se” i “ako ti šta treba, zovi”... tada želiš da ti netko dođe skuhati ručak, izvesti djecu, pospremiti po kući... i da te sluša i čuje kako ti je... Jer možeš biti jača od beštije koja te napala!

Rak nije mrak! - poručile su u jutarnjem programu Radio Splita 4 mlade žene oboljele od karcinoma iz Udruge Caspera kojoj je glavni cilj pomoći oboljelima!  
S njima je razgovarala Vedrana Dedić."

Cijelu emisiju možete poslušati na linku.

04. 2020. - Dva balkona i pola sata sunca - 'Nismo Same'

Dok većina nas prema uputi Nacionalnog kriznog stožera ne izlazi iz svojih domova, naše dvije autorice, Ljiljana Pranjić i Ivana Frapporti, vode novu borbu za život, međusobno bodreći jedna drugu.

Ivanu Frapporti to je inspiriralo da nam napiše kratku pripovijest o dva balkona i pola sata sunca

03. 2020 - Portal "Nismo Same"

Naša nas Ivana redovito podsjeća da možemo biti bolji ljudi. Što je poručila pročitajte na stranicama portala "Nismo Same". Ivanin apel je prenio i Večernji.hr.

CASPERA
prije
CASPERE
2020
2020
12. 2019. - Trebala je to biti rutinska operacija... - Gloria.hr

Splićanka Ivana Frapporti Šubi (38) mislila je da je njezina dijagnoza koju je primila  30. ožujka 2017., možda samo strašna šala povodom prvog aprila, ali nije bila. U 35. godini suočila se s karcinomom jajnika i odmah je počela tražiti informacije. Prvo što je vidjela bile su statistike... Cijelu priču možete pronaći na Gloria.hr...

10. 2019 - Slobodna Dalmacija

"Race For The Cure 2019" na poseban je način obilježila priča o našoj Ivani Krce. Cijeli članak iz "Slobodne Dalmacije" pročitajte ovdje.

06. 2017. - Portal Nismo same objavljuje priču Sonje Grgat

Danas sam zahvalna na tome što sam i u bolesti smogla snage da budem ono što jesam – žena. Kada mi je otpala prva trepavica donijela sam odluku da više  nikad neću izaći bilo gdje, a da se nisam našminkala, premda samo malo. Jer, ja sam ŽENA…S perikom i bez perike, s dojkom ili bez nje! Drage moje, zapamtite vi ste ŽENE. Bez nas sve staje.

Priču je preuzeo i Jutarnji list.

ISKRENA, DIRLJIVA I HRABRA PRIČA SPLIĆANKE OBOLJELE OD RAKA 'Liječnica je prislonila ultrazvuk na dojku. 'Imaš monstruma! Gdje si do sad?', rekla je'

Udruga Caspera

Trg Franje Tuđmana 3/1

21000 Split

IBAN: HR12 2340 0091 1110 6546 4

SWIFT: PBZGHR2X

Radno vrijeme: Uz prethodnu najavu na dolje navedene kontakte (zbog pandemije)

email: casperasplit@gmail.com

mob: 091 953 43 58

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn

Pratite nas i na društvenim mrežama

©2021 Caspera. Powered by JeMaJo'S.