*izvor ilustracije:

Umetnost kontakta

Naši terapeuti:

Sandra Lokas

 

Sandra je na završnoj godini studija psihoterapije, smjer Gestalt terapije pri Psihika d.o.o. (EAPTI) – Europski akreditirani psihoterapijski trening Institut – Centar za psihoterapiju, edukaciju i savjetovanje, Zadar (https://www.psihika-doo.com/).

Završila je studij stomatologije pri Sveučilištu u Zagrebu, i stekla diplomu doktora dentalne medicine. Od tada radi u dentalnim ordinacijama, a osobno se posebno zainteresirala za područje psihologije i to konkretno za gestalt psihologiju.

Zbog svoje velike želje da terapijom i savjetovanjem pomogne, upisala je Institut, gdje trenutno provodi puno vremena u istraživanju, napredovanju i učenju upravo u smjeru gestalt terapije. 

 

"U gestalt terapiji učimo biti s onim što jest, ne bježati od realiteta kako bi nam „bilo lakše“. Naprotiv. Učimo doživjeti puninu iskustva u sadašnjem trenutku, nositi se s tjeskobom. Pa i kada je riječ o nečemu što pripada prošlosti, fantaziji o ugodnoj ili neugodnoj budućnosti ili pak nekoj slici iz sna koja nam zaokuplja našu pozornost. Crtajući to, odigravajući, pričajući kao da se događa sada, dolazimo u kontakt s punim emotivnim nabojem koji u sebi krije neki događaj, fantazija ili slika iz sna. Time se povećava naše polje izbora jer, u krajnjoj liniji, jedino što doista postoji jest trenutak i mjesto na kojem upravo jesmo – prošlost je prošla, a budućnost se još nije dogodila; jedino sada i ovdje možemo promijeniti nešto – izabrati drukčiju točku gledišta, eksperimentirati s nekim novim ponašanjem."

(Izvor navoda, Branka Jakelić, https://www.branka-jakelic.com/gestalt-terapija-budi-sada-ovdje/).

Sandra se javila Udruzi Caspera, kako bi ponudila pomoć upravo kod svladavanja osobnih problema, i životnih poteškoća u vidu terapije i savjetovanja.

Nikolina Zore

 

Nikolina je apsolventica Gestalt psihoterapije pri Psihika d.o.o. (EAPTI) u Zadru, a diplomirana je profesorica sociologije i filozofije. Niz godina radi u civilnom sektoru baveći se područjem mladih, kulture, volontiranja i poboljšanja kvalitete života građana. Od 2015. educira se i bavi gestalt psihoterapijom. Živi i radi u Dubrovniku.

„Vodeći se umijećem i umjetnošću gestalta, kroz terapijski odnos dviju osoba, možemo vidjeti, osjetiti  i prihvatiti drukčiju perspektivu na ono što nam život nosi.“, poručuje Nikolina.

Ana Kralj

Ana je savjetodavni terapeut tjelesno – orijentirane metode psihoterapije i prof. mentor flaute.

Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, 2005., a završila je četverogodišnji studij za tjelesno - orijentiranog integrativnog psihoterapeuta, 2018. pri CIR – u (Centar za integrativan razvoj). Nakon toga završila je i dvogodišnje usavršavanje/poslijediplomski za tjelesno – orijentiranog integrativnog psihoterapeuta, 2020.

Kako cijeli život uči, napreduje i raste, tako i sada aktivno sudjeluje u edukacijama, radionicama i seminarima

.

Ana živi i radi u Zagrebu, voli dakle, glazbu, ali posebno voli humanitaran rad pa stoga rado i puno volontira. Upravo zato ne čudi da ju daljina i kilometri nisu obeshrabrili da se javi Casperi, dapače.

Obzirom da smo u Splitu, s Anom ćete razgovarati na „daljinu“, ali vjerujemo da će vas Ana ipak jako dobro čuti.

Možda vam i zasvira.

Udruga Caspera

Trg Franje Tuđmana 3/1

21000 Split

IBAN: HR12 2340 0091 1110 6546 4

SWIFT: PBZGHR2X

Radno vrijeme: Uz prethodnu najavu na dolje navedene kontakte (zbog pandemije)

email: casperasplit@outlook.com

mob: 091 953 43 58

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Pratite nas i na društvenim mrežama

©2020 Caspera. Powered by JeMaJo'S.