top of page
Suradnja sa Kati Kezić

15.12.2021.

Moje ime je Kati Kezić, rođena sam u Splitu i trenutno sam apsolventica na diplomskom studiju psihologije u Zadru. U posljednje dvije godine studija razvila sam ogroman interes i ljubav prema zdravstvenoj psihologiji, grani psihologije koja se fokusira na otkrivanje bitnih psiholoških varijabli koje utječu na naše zdravstvene ishode. Radi se o još relativno mladom području koji svake godine jača, raste i okuplja sve veću zajednicu znanstvenika. U skladu s tim, odlučila sam da moj diplomski rad pripada upravo tom području.

Konkretno, u svom istraživanju želim istražiti tzv. biopsihosocijalni model u kontekstu raka
dojke. Taj model je prilično prominentan u zdravstvenoj psihologiji jer stavlja osobu i neke njene karakteristike zajedno s okolinom u fokus. Specifičnije, istražuje kako karakteristike koje su biološke, psihološke i društvene prirode mogu potencijalni pridonijeti zdravstvenim ishodima, ali i životnoj prilagodbi nakon dijagnoze. Osim što ima iznimnu znanstvenu vrijednost, ovaj model ima i važne praktične implikacije jer može poslužiti kao važan okvir za kreiranje raznih interventnih ili edukativnih programa za različite skupine.

Ovim putem bih Vas htjela pozvati na sudjelovanje u svojem istraživanju za diplomski rad koji je pod mentorstvom prof. dr. sc. Anite Vulić-Prtorić. Vaše sudjelovanje je u potpunosti
dobrovoljno i anonimno, ono što odgovorite u upitniku se ni na koji način ne može povezati s
Vama osobno. Također, rezultati će biti prezentirani isključivo na grupnoj razini. Važno mi je da znate da je istraživanje odobreno od strane Etičkog povjerenstva Sveučilišta u Zadru. Što se tiče sudjelovanja, predviđeno vrijeme trajanja ispunjavanja upitnika je 20 minuta te mi je svaki upitnik ispunjen u cijelosti iznimno vrijedan. Konačno, zbog vrste programa u kojem prikupljam podatke, važno mi je naglasiti da se djelomično ispunjeni upitnici NE pohranjuju u sustav. Stoga bih Vas ljubazno zamolila ako pristanete sudjelovati da nastojite doći do kraja upitnika kad Vam se ukaže opcija "Podnesi".

Kako bih se odužila svojim sudionicama, zainteresirana sam za organiziranje nekakve aktivnosti kojom bi priopćila svoje rezultate unutar udruge, kluba ili udruženja kojem pripadate (npr. Kratko virtualno okupljanje, videoprezentacija ili slično). Na kraju upitnika su pitanja o Vašim preferencijama za povratnu informaciju o rezultatima koja će mi pomoći u organizaciji istog.

Za bilo kakve brige i pitanja vezana uz ovo istraživanje me možete kontaktirati na adresi
kezic.kati@gmail.com.

Ponovno bih željela istaknuti kako mi je svaki u cijelosti ispunjeni upitnik vrijedan te da cijenim vrijeme koje ste uložili da bih došla do svog cilja.

Upitnik možete ispuniti ovdje: https://docs.google.com/forms/d/1gKnfg4aAdSG7WRi_OHWb5d7dCIH4qY6sf6BR09FlsC8/edit

bottom of page