top of page
Sandra Lokas

podrska Instagrama, Umetnost kontakta.jp

*izvor ilustracije:

Umetnost kontakta

Sandra je na završnoj godini studija psihoterapije, smjer Gestalt terapije pri Psihika d.o.o. (EAPTI) – Europski akreditirani psihoterapijski trening Institut – Centar za psihoterapiju, edukaciju i savjetovanje, Zadar (https://www.psihika-doo.com/).

Završila je studij stomatologije pri Sveučilištu u Zagrebu, i stekla diplomu doktora dentalne medicine. Od tada radi u dentalnim ordinacijama, a osobno se posebno zainteresirala za područje psihologije i to konkretno za gestalt psihologiju.

Zbog svoje velike želje da terapijom i savjetovanjem pomogne, upisala je Institut, gdje trenutno provodi puno vremena u istraživanju, napredovanju i učenju upravo u smjeru gestalt terapije. 

 

"U gestalt terapiji učimo biti s onim što jest, ne bježati od realiteta kako bi nam „bilo lakše“. Naprotiv. Učimo doživjeti puninu iskustva u sadašnjem trenutku, nositi se s tjeskobom. Pa i kada je riječ o nečemu što pripada prošlosti, fantaziji o ugodnoj ili neugodnoj budućnosti ili pak nekoj slici iz sna koja nam zaokuplja našu pozornost. Crtajući to, odigravajući, pričajući kao da se događa sada, dolazimo u kontakt s punim emotivnim nabojem koji u sebi krije neki događaj, fantazija ili slika iz sna. Time se povećava naše polje izbora jer, u krajnjoj liniji, jedino što doista postoji jest trenutak i mjesto na kojem upravo jesmo – prošlost je prošla, a budućnost se još nije dogodila; jedino sada i ovdje možemo promijeniti nešto – izabrati drukčiju točku gledišta, eksperimentirati s nekim novim ponašanjem."

(Izvor navoda, Branka Jakelić, https://www.branka-jakelic.com/gestalt-terapija-budi-sada-ovdje/).

Sandra se javila Udruzi Caspera, kako bi ponudila pomoć upravo kod svladavanja osobnih problema, i životnih poteškoća u vidu terapije i savjetovanja.

bottom of page