top of page
Ana Glavina  specijalist dentalne medicine
Ana Glavina_edited.jpg

Diplomirala je na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2012. godine. Zaposlena je kao specijalist oralne medicine u Stomatološkoj poliklinici Split te je naslovni asistent na Katedri za oralnu medicinu i parodontologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Dobitnica je Rektorove nagrade „Stanje usne šupljine u osoba s transplantiranim solidnim organom“ za vrijeme studija.

Uže područje njenog interesa je stomatološka skrb medicinski kompleksnih bolesnika (pacijenti na radioterapiji i kemoterapiji, pacijenti sa transplantiranom koštanom srži, bubrežni bolesnici, pacijenti sa transplantiranim organima).

Autorica je i koautorica više znanstveno-istraživačkih i stručnih radova, kongresnih priopćenja i poglavlja u knjigama. Aktivno sudjeluje u znanstvenom, kliničkom i nastavnom radu. Aktivno je sudjelovala na više kongresa i simpozija u zemlji i inozemstvu. Članica je Radne skupine za razvoj i promicanje multidisciplinarne suradnje u području oralnog i općeg zdravlja Ministarstva zdravstva RH, Hrvatske stomatološke komore, Hrvatskog društva za oralnu medicinu i patologiju, Hrvatskog društva za multidisciplinarnu suradnju u dentalnoj medicini Hrvatskog liječničkog zbora, te European Association of Oral Medicine (EAOM).

bottom of page