top of page
Projekt sufinancira:
Grad Split logo.jpg
Tragovi
Tragovi.jpg

Kako smo obećale u listopadu smo pripremile još jedan sjajan projekt o kojemu smo pričale malčice poskrivečki, no od danas (26.09) krećemo:

Projekt Tragovi zamislile smo kao kombinaciju različitih aktivnosti s ciljem informiranja o prevenciji i važnosti prevencije, a posebno s ciljem destigmatiziranja žena oboljelih i liječenih od karcinoma. Susret s karcinomom ostavlja svojevrstan trag, bilo emotivni bilo fizički ožiljak, a mi upravo naglašavanjem postojanja toga traga želimo pojačati svijest o suživotu s rakom.

Obzirom da je listopad mjesec borbe protiv raka dojke, vidljivost oboljelih od karcinoma općenito tada bude pojačana, stoga će projekt započeti prvi dan listopada i to na emotivan i doista poseban način:

službenim otvorenjem izložbe fotografija naziva "One nisu stale", autorice Maje Prgomet, u organizaciji Caspere, više informacija o izložbi možete pronaći ovdje.

Maja je u veljači pristala na suradnju s nama i od tada smo se jako puno družile, upoznale i zbližile.

Fotografije prikazuju ženu s naglaskom na njenom ožiljku koji ju je obilježio na jedan način, ali ju nije zaustavio, ta žena nije stala.

No, kako bismo osim osvještavanja javnosti učinili listopad bogatim i za naše korisnice, organizirale smo i nekoliko zanimljivih događanja:

1. Predavanje: Važnost prevencije s aspekta dojenja, kojega će nam održati naša doc.dr.sc. Irena Zakarija Grković i to u prvom tjednu listopada koji je ujedno i Nacionalni tjedan dojenja 07.10.2021. u 17:00h.

 

2. Tribina: Život s karcinomom, koju će voditi naša Ivona Poljak, magistra psihologije. Ivonu ste mogli upoznati na našem online predavanju u veljači, a sada joj se veselimo uživo 21.10.2021 u 17:30 u Galeriji foto kluba Split.

3. Kava s psihologom, koju nam je poklonila Ivona Poljak, magistra psihologije; posebno samo za naše članove u prostoru udruge 22.10.2021., od 09-11h.

4. Seminar: Kako se nositi sa stigmom oboljele osobe, a voditi će ga Gorana Jerković, magistra psihologije, a sastoji se od dva dijela u dva dana, 28.10.2021. u 18:00h i 29.10.2021. u 18:00h.

 

* Sve događaje ćemo naravno na vrijeme zasebno objaviti kako biste se mogli prijaviti, jer je broj sudionika ograničen zbog osiguranja epidemioloških mjera.

 

Nadamo se putem aktivnosti i izložbe doista ostaviti trag i napraviti makar mali korak naprijed

 

Ovaj projekt sufinancira Grad Split, a u ostvarenju izložbe pomogli su i mnogi naši partneri, donatori i sponzori: Fotoklub Split, Optika Anda, Cetina, Alfa atest, Pivac, Dida Boža, Stina vino, Street Media, Oglas2 plakatiranje, Hotel Split, Blue Nautica, Dalmacija danas, Splitski portal, Proeventum tim, Iner Wheel Club Split Croatia.

bottom of page