top of page
Pitaj onkologa?

Tijekom dijagnoze, liječenja, ali i oporavka sigurno se pojave mnoga pitanja vezana za samo liječenje, ali za prehranu, tjelovježbu, psihičko stanje i još mnogo toga.

Većinu uspijevamo odgovoriti uz pomoć svojih liječnika opće prakse ili onkologa, no sigurno uvijek ima ono jedno koje zaboravimo pitati pa nas i dalje muči.

Upravo to pitanje, koje vas "žulja", a ne znate kome biste ga postavili, možete postaviti u našoj rubrici "Pitaj onkologa?"

Našem timu se pridružila draga nam onkologinja Marija Ban koja je spremna odgovoriti na vaša pitanja.

Vaša pitanja će ostati anonimna, na njih će odgovoriti onkolog, a odgovore ćemo redovno objavljivati ovdje.

Važna napomena: Odgovori koje ćete dobiti ni u jednom slučaju ne mogu zamijeniti redovne kontrole i savjete Vašeg liječnika.


Pitanja možete slati na mail onkolog@caspera.hr.

caspera_logo_color-01.png

Kada je vrijeme za povratak na posao nakon raka dojke?

caspera_logo_color-01.png

Može li se stavljati fiksni aparatić nakon kemo i operacije dojke? Smeta li to zračenju, daljnjim pretragama, na primjer magnetskoj, ct-u ili mamografiji?

caspera_logo_color-01.png

Trudnoća nakon dijagnoze raka dojke i utjecaj kemoterapije na reproduktivno zdravlje žene

caspera_logo_color-01.png

Žene s hormonski ovisnim karcinom su najčešće na višegodišnjoj terapiji Nolvadexom? Koji još lijekovi spadaju u tu grupu i koliki je prosječan period uzimanja? (Hrvatski/svjetski standard - ima li razlike?)

caspera_logo_color-01.png

Liječim se od raka dojke više od dvije godine. Prošla sam 16 kemoterapija, 17 imunoterapija Herceptinom i nakon toga operaciju. Sada sam na Zometi i kontrolama svaka četiri mjeseca...

caspera_logo_color-01.png

Smiju li osobe s dijagnozom karcinoma nakon liječenja odlaziti u saunu i na masaže koje uključuju struju?

caspera_logo_color-01.png

Vađenje krvi, postavljanje braunile, davanje kontrasta, iz ruke koja je na operiranoj strani? Treba li paziti na poštedu te ruke?

bottom of page