top of page
Nezvani gost
by Slavica
21.07.2022.

Zar nas nije Bog mogao sklepati od malo manje kostiju, a ne 200 i nešto pa kad zaboli jedna, bol se domino efektom proširi i na sve ostale, a ti kao na turističkoj karti pratiš njeno putešestvije i nikad se ne možeš dovoljno načuditi odakle sad i tu ima neka kost...

Korona zakucala i na naša vrata: moj zakonski partner "pao" na testu iz korone: pozitivan je!
Ja, njegova družica, provjeravala sinoć u bliskom susretu kvalitetu njegova zadaha iz usta,što mu dođe kao da sam pljunula izravno u virus.
Pa ćemo vidjeti za koji dan tko je jači.

Starome je danas niža fibra(37,9), meni je spržilo grlo i bronhije, noćas imala fibru, umjerenu, promukla i kašljem kao i on. Noćas kuhala juhu, čaj, puru...sad ležimo ko dva morža, malo kunjamo i razmjenjujemo lokacije bolova.
Naučili anatomiju.

Bili danas na Hitnom infektološkom, mene testirali (pozitivna), vadili nan krv i slikali pluća. Kažu sve u granicama normale. Marku malo pozlilo, pa mu dali infuziju i ipak je vozio do kuće. Sad opet ležanje ko morźevi, spavanje, čitanje, pa opet spavanje..

Stanje bez značajnih promjena: staroga i dalje boli grlo pa pije sve što sam mu pripremila. Mene, osim grla i nosa, boli koljeno, a nije ni čudo koliko sam trčala za kolicima u kojima su vozili staroga. Trčala sam da ih ne izgubim iz vida jer bih se izgubila. Sad ručali (juha treći dan, ima i za četvrti!), pa ćemo, a gdje drugo, u krpe.
Piši stabilno, kako je rekla Maja.

Moj zakoniti konačno došao na svoje:
žena mu (konačno!) ne osjeća miris!
Sad mirne duše može svoje majice vješati po kvakama jer nema nje da ih onjuši i prijekorno reče da su odavno zrele za pranje.
Ima nje, ali nema nosa.
Ima i nosa, ali nije ispravan.
Do daljnjega u kvaru.

Od ponedjeljka se stalno pitam (i gutam Lekadole) zar nas nije Bog mogao sklepati od malo manje kostiju, a ne 200 i nešto pa kad zaboli jedna, bol se domino efektom proširi i na sve ostale, a ti kao na turističkoj karti pratiš njeno putešestvije i nikad se ne možeš dovoljno načuditi odakle sad i tu ima neka kost. I onda tu svrdla, probada, a ti se migoljiš, namještaš, mažeš...i onda ti sine: Lekadol, Ibuprofen, Voltaren...i miran si.
Nekoliko sati.
Pa iznova.
E moj rodni liste, da mi ti je bilo skinuti nekoliko desetica!
Možda bih onda znala manje kostiju i ne bi me bila briga što anatomija kaže.


Inače, imamo 206 kostiju, a meduza niti jednu.
Nepravda!

bottom of page