top of page
One Nisu Stale.png
Kampanja udruge Caspera za promicanje brige o sebi i osvještavanja
društva o životu žene s karcinomom
Zlata_Benzia.jpg

Zlata Benzia Glavinovic

Zlata Benzia Glavinović, učitelj joge, je zaljubljenica u pokret i vježbanje. 

Nakon završenog fakulteta ostvaruje svoj san te provodi više od 10 godina u SAD-u i Kanadi gdje se zaljubljuje u fitnes te postaje osobni trener kombinirajući bodybuilding s raznim tehnikama joge. Povratkom u Split, a upoznajući jogu i njen utjecaj na smirenost duha, posvećuje se učenju i postaje učitelj joge u školi BODYFLOW. Vježbajući, iz dana u dan, mnogima postaje inspiracija u pronalasku unutarnjeg mira. Osoba je zarazne energija, smirenost i sinergija njenog duha i tijela očituje se u cijelom njenom biću. Jednostavnošću pokreta približit će jogu svima i pokazati koliko je vježbanje važno u bržem oporavku.

Sudjeluje u radu Caspere od prvoga dana, rado pomaže, a u kampanju se uključila kako bi širila glas o dobrim navikama življenja! Na našim stranicama možete naći I video seta vježbi koje nam je pripremila.

Iskustva jedne “yogerice“

Kada me Šubi pitala da napišem tekst o vježbanju i benefitima koje ono nosi, moje prvo pitanje je bilo „koliko dugačak treba biti tekst?“. Naime, o vježbanju bi se moglo pisati do iznemoglosti, ali nećemo. Ispričat ću vam što ono znači za mene.

Vježbam skoro polovinu svog života, ali ta ljubav se dogodila tek u ranim 20-im godinama mog života. Kao dijete sam često bila bolesna i to je bio razlog što sam većinu vremena bila oslobođena tjelesnog napora, trčanja na Marjanu i svega „zabavnog“ iz tjelesne dvorane naših osnovnih škola (ovaj dio mi nije bio mrzak). Nakon završetka fakulteta sam kročila u teretanu i tu sam pronašla što mi je bilo potrebno u tom trenutku. Snaga. Zadovoljstvo. Neopisiva sreća.

Motivacija za odlazak na trening mi nikad nije bila potrebna. Energija prostora, ljudi oko mene, samih trenera je bila dovoljna da nastavim trenirati. Dugi niz godina koje sam provela u teretanama sam isprobala  sve što se nudilo- grupni biciklistički treninzi, yoga, trčanje, kick boxing, muai thai pa sve do dizanja utega s ciljem natjecanja. Svaki trening je nudio nešto novo, ali onaj poznati osjećaj sreće i ispunjenosti kada bi završila vježbanje se nikada nije mijenjao.  Upravo taj osjećaj sam željela podijeliti s drugima. Upisala sam tečaj za osobnog trenera i počela individualni rad s klijentima (uz moj redovan posao). Kada sam se vratila u svoj rodni Split, ponovo sam se posvetila vježbanju yoge. Yoga je donijela ono što je bilo potrebno u sadašnjem razdoblju života. Mir. Osjećaj blagostanja. I ponovo onaj poznati osjećaj sreće. Odlučila sam završiti školu za učitelja yoge i posvetiti vrijeme učeći druge kako biti u miru sa sobom. Podučavati ljude kako se „isključiti“ na jedno kratko razdoblje i uz tjelesno vježbanje doprinjeti i mentalnom stanju. 

Za mene je vježbanje više od fizičkog osjećaja. Za mene vježbanje nudi oslobođenje. Prihvaćanje. U vježbanju pronalazim kreativnost, inspiraciju i radost. I to želim podijeliti s vama!

bottom of page