Sonja Grgat

Predsjednica

Mondays

4:30 pm

Upoznajte našu predsjednicu, Sonju.

Mnogi već poznaju Sonju, jer otkada se razboljela intenzivno piše, priča i širi svijest o karcinomu. Njene priče pročitali su mnogi, što na portalima dnevnih novina, što na portalu udruge "Nismo same", a osobito na njenom blogu. Sonja je dakle, autor, svoj blog piše upravo otkada se razboljela, jer joj je, kako kaže, pisanje psihoterapija. Ohrabrena prvom pričom "S perikom ili bez perike, s dojkom ili bez - ja sam žena" nastavila je pisati.

No, osim što je autor, Sonja je i supruga i majka troje divne djece, koji su joj oduvijek bili ogromna podrška. Stoga ne čudi da su njenom projektu i ideji da osnuje Udrugu bili vjetar u leđa i pomogli joj da isto i ostvari.

Svoju dijagnozu raka dojke dobila je kada je imala 41 godinu, prošla je mastektomiju (operaciju odstranjenja dojke), 16 kemoterapija, preventivnu operaciju odstranjenja jajnika, 6 aplikacija lijeka za zaštitu kostiju (Zometa), a trenutno je i na terapiji održavanja – hormonskoj terapiji lijekovima Nolvadex/Letrozol.

Otada se mnogo toga promijenilo, kako je i sama rekla:

„Cijeli jedan život stane u ovih šest godina, strahova i olakšanja, uspona i padova, tuge i sreće. Djeca su porasla, još jedan pubertet treba izgurati. Ostala sam bez posla u kemoterapiji, to je bio dodatan udarac za ionako poljuljan život. Danas sam skupila mrvice sebe i pronašla novu snagu.”

Mnogo toga je naučila, a svoje iskustvo, znanje i “skupljene mrvice” odlučila je iskoristiti tako da promijeni svijet, ili barem jedan njegov dio, s dragim ljudima osnovala je Udrugu Caspera.

Udruga Caspera

Trg Franje Tuđmana 3/1

21000 Split

IBAN: HR12 2340 0091 1110 6546 4

SWIFT: PBZGHR2X

Radno vrijeme: Uz prethodnu najavu na dolje navedene kontakte (zbog pandemije)

email: casperasplit@gmail.com

mob: 091 953 43 58

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn

Pratite nas i na društvenim mrežama

©2021 Caspera. Powered by JeMaJo'S.