top of page
Tomislava Gregov
Tomislava Gregov.jpg

Rođena 1975. godine u Zadru, gdje i danas živi. Udana i majka dvoje djece. Završila je Specijalistički diplomski stručni upravni studij u Splitu i Preddiplomski sveučilišni studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje u Zadru. Njena bazična zanimanja su Upravni pravnik i  Specijalist javne uprave ( spec.publ.admin) te Sveučilišna prvostupnica ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja (univ.bacc.paed). U slobodno vrijeme se rado druži  i putuje. Voli putovati, otkrivati nove zemlje i kulture. Voli plesati. Rekla bi da je ples dio njenog identiteta i u njemu nastoji uživati kad god može . Živi i radi u Zadru.

Studentica je treće godine Gestalt psihoterapije pod supervizijom, napredna edukacija, pri Institutu PSIHIKA EAPTI-Europski psihoterapijski trening Institut iz Zadra.

Uvijek je imala potrebu biti podrška u njenom okruženju.
Često je podrška obitelji, prijateljima, poznanicima, kolegama…  I upravo taj osjećaj za nju je bio nemjerljiv. To ju je i dovelo do edukacije iz Geštalt psihoterapije koja na čovjeka gleda holistički, kao cjelinu. U Gestalt terapiji nikada se ne ide protiv otpora klijenta. Važno je osvijestiti što se događa, a hoće li netko prigrliti  promjenu to svatko za sebe odlučuje.

Smatra da svaki čovjek ima potencijale za samoostvarenje i samoizlječenje. Terapeut je tu da pomogne na putu kojeg bira sam klijent, da mu  bude  podrška i suputnik.

U radu koristi različite kreativne tehnike  kao što su rad na snovima, rad na tijelu,  rad s asocijativnim kartama,  crtež  i eksperiment.

Područja njenog rada obuhvaća, između ostalog: osobni rast i razvoj i samoaktualizacija, izazovi roditeljstva i način komunikacija s djecom, rad na granicama, poremećaji hranjenja, poteškoće u odnosima, obiteljsku dinamiku, tjeskobu i panične napadaje, stres i  “burnout” sindrom, akademsku krizu i neuspjeh, perfekcionizam i samokritičnost, gubitak i žalovanje, nošenje s tjelesnom bolešću, “mobbing” na poslu, sram i krivnja, anksioznost, strahove, krizu identiteta,..

Po primarnoj struci je pravnica, te su upravo ljudska prava područje njenog interesa.

Pokraj navedenog je i odgojiteljica djece rane i predškolske dobi. Roditeljska uloga, odgoj i komunikacija s djecom, su također, područje njenog rada.

bottom of page