top of page
One Nisu Stale.png
Kampanja udruge Caspera za promicanje brige o sebi i osvještavanja
društva o životu žene s karcinomom
Irena Zakarija Grkovic.jpg

Rođena u Rijeci, I. Zakarija-Grković je diplomirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1992. godine. Stažirala je i specijalizirala obiteljsku medicinu (FRACGP) u Australiji gdje je stekla dodatne kvalifikacije diplomanta iz opstetricije i ginekologije (DRANZCOG) i savjetnice za dojenje (IBCLC). Radila je desetak godina u ordinacijama obiteljske medicine, u grupnim praksama, gdje je s kolegama zbrinjavala cjelokupnu populaciju, od najmlađih do najstarijih. Posebno je skrbila za osobama s poteškoćama u razvoju i prognanike i iseljenike hrvatskog govornog područja. Obavljala je ulogu edukatora o cijepljenju i predstavljala liječnike u izvršnom odboru Australskog udruženja savjetnica za dojenje. Od 2006. godine radi kao znanstveni novak na Katedri za obiteljsku medicinu. Područje znanstvenog interesa I. Zakarije-Grković je medicina dojenja iz kojeg je doktorirala 2012. godine. Iste godine imenovana je su-voditeljicom Hrvatskog ogranka talijanskog Cochrane centra. Su-voditeljica je i 80-satnog tečaja o dojenju za zdravstvene djelatnike na MEF-u. Autor je ili koautor više znanstvenih radova.

Dubravka Vuković.jpg

Dubravka Vuković

Dubravka Vuković je specijalistica dermatovenerologije i radi u KBC Split na Klinici za kožne i spolne bolesti. Od 2017 godine ima i stipendiju za pedijatrijsku dermatovenerologiju. 

Dubravka je između ostalog i član vatrogasne vatrogasne postrojbe "Kaštel Gomilica", sveučilišne organizacije "HAZ", organizacije studenata medicine "CROSMIC" i organizacije IPPNW. Osim toga, svira gitaru i flautu, a nakon svega volontira i u Casperi, a upravo u ovoj kampanji organizirali smo javnozdravstvenu akciju pregleda madeža kao vid prevencije melanoma i ostalih kožnih karcinoma.

Dubravka će u prostorima naše udruge obaviti pregled madeža za sve zainteresirane. Pregledi će se obavljati u prostorijama Udruge 23.06.2021., a za sudjelovanje se možete prijaviti putem Casperinog kalendara.

Ana_Poljicanin.jfif

Ana Poljičanin

Doc.dr.sc Ana Poljičanin, dr.med. specijalistica je fizikalne medicine i rehabilitacije u KBC Split, te docentica na Katedri za fizioterapiju Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Katedra za fizioterapiju, Sveučilište u Splitu. 

Pomaže nam u rješavanju problema limfedema kod brojnih onkoloških bolesnica, koje su nakon operacije raka dojke suočene s bolnim posljedicama, a o kojima su rijetko kad upozorene.

Želimo li saznati čemu služi limfni sustav, kolika je učestalost limfedema, kako se liječi, koje su komplikacije, kako vježbati i koliko?

Imate li i druge razne nedoumice oko limfedema i ostalih mehaničkih smetnji? Prijavite se za online predavanje putem Casperinog kalendara.

bottom of page