top of page
One Nisu Stale.png
Kampanja udruge Caspera za promicanje brige o sebi i osvještavanja
društva o životu žene s karcinomom
Gorana Jerkovic.jpg

Gorana Jerković

Život s rakom jedinstveno je i kontinuirano iskustvo, različito za svaku osobu. Obolijevanje predstavlja izniman stres koji utječe na sve aspekte života oboljelih i može dovesti do raznih psihičkih poremećaja.

Zlata_Benzia.jpg

Zlata Benzia Glavinović

Nakon završetka fakulteta sam kročila u teretanu i tu sam pronašla što mi je bilo potrebno u tom trenutku. Snaga. Zadovoljstvo. Neopisiva sreća.

Marja Ban.jpg

Marija Ban

Fizička aktivnost za vrijeme liječenja kemoterapijom i ostalim modalitetima onkološkog liječenja..

Aleksandra Kuzmanic.jpg

Aleksandra Kuzmanić

Aleksandra Kuzmanić je viša savjetnica pri službi za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima, a nas je odlučila odvesti na izlet u prirodu. Za Aleksandrine događaje prijavite se putem Casperinog kalendara.

Ivana Klarić Kukuz .jpg

Ivana Klarić - Kukuz

Ivana Klarić Kukuz, mag.physioth nam je pripremila set vježbi kojima će nam pokazati, u prostorijama Udruge, kako vježbati nakon operacije dojke. Naučiti će nas kako vježbati, a ne opteretiti operiranu ruku, a upravo vježbanjem ruke sprečavamo nastanak mogućeg limfedema. Da biste naučili kako vježbati prijavite se putem Casperinog kalendara.

Josipa Grancic.jpeg

Josipa Grančić

Josipa Grančić mag.physioth. će nas  provesti kroz radionicu nordijskog hodanja, koja je svojevrsna preventiva kod pojave limfedema, jer ovim načinom  hodanja, vježbamo cijelo tijelo i potičemo rad limfe.

Prijavite se za nordijsko hodanje putem Casperinog kalendara.

Nikica Hamer Vidmar.JPG

Nikica Hamer Vidmar

USPRKOS STRAHU IDU DALJE

 

Kada se suočimo sa toliko ozbiljnom  dijagnozom kao što je karcinom normalno je da se jave različite emocije, a prvenstveno strahovi. Počevši od straha od smrti (u patnji i boli) i strahova vezanih uz naše fizičko stanje, kao što je strah od operacije, strah od kemoterapije, odnosno od efekata terapije  i vidljivih tjelesnih promjena, strah od gubitka snage i zdravlja, strahovanje kako ćemo se suživjeti s novim, izmijenjenim, osakaćenim tijelom, strah od (patohistoloških) nalaza, strah od hrane, strahovi se mogu protezati na sve aspekte našeg života. Tako nas može preplaviti strah za vlastitu egzistenciju, strah od gubitka posla ili gubitka radne sposobnosti, strah od reakcija okoline, ali i strah od gubitka partnera i podrške. Strah može biti vezan i uz druge ljude, možemo se bojati kako će se članovi obitelji i djeca nositi s našom bolešću i liječenjem, što će biti s njima ako umremo. Na kraju ne manje bitan je i strah od povratka bolesti, odnosno neizvjesnost i strah koji se javljaju prilikom svake redovne kontrole.

Moramo li živjeti u strahu, postoj li izbor? Ako nam se strah i javlja, kako živjeti s njim, a da ne ovlada nama, odnosno kako mi sami i uz pomoć drugih možemo ovladati strahom? To su pitanja na koja ćemo pokušati naći odgovore u zajedničkom druženju koje organizira Caspera u nedjelju 11. srpnja 2021. u 18 sati. Pridružite nam se i podijelite s nama svoja iskustva, brige, nade... Prijaviti se možete putem Casperinog kalendara.

bottom of page